måndag 12 januari 2009

En stat för alla

100 000 människor gick ut i London för att demonstrera. Uppemot 12 000 samlades i Stockholm för att visa sitt missnöje med vad Israel håller på med. Palestinierna har hela världens sympati men dessvärre förstår inte palestinierna i Europa att göra något vettigt med den sympatin. Muslimska män med skägg står framför folkmassorna och talar om martyrer. Ett begrepp som översatt på arabiska inte är en stor deal eftersom varenda en av de som har dött i krig sedan staten Israels födelse är martyrer. För en svensk klingar det som religiös fanatism. För en arab är det bara ett begrepp som en sekulär kan använda liksom en religiös.

Men varför tillåts muslimska skäggubbar att prata om martyrer? Varför tar man inte tillvara på den enorma sympati och gör något vettigt? Ut ur Gaza skanderar demonstranterna. Min fråga är: Vad är meningen med det? Innan Israel gick till angrepp mot Gaza var hela remsan ett stort fängelse. Om Israel tar sig ut ur Gaza kommer Gaza återigen bli ett stort fängelse. I snitt kommer ändå 5 till 10 personer dö i veckan, p.g.a. läkemedelsbrist eller att ambulanser inte släpps fram. Att stå och skandera ut ur Gaza är för svagt. Det är inte bara för svagt, det är rent utsagt oansvarigt.

En vanligt förekommande kommentar bland svenskar är: det är hemskt det som händer. NO SHIT. Vilket statement. Det hjälper inte palestinierna, men dessvärre har inte araberna i Europa tänkt en ny tanke sedan stenåldern. Ge människor något att skriva under på. Inte något orealistiskt som Israel ut ur Gaza, eller häv ockupation, eller tillbaka till 1967 års gränser. INSE FAKTUM, det kommer aldrig att ske och förmodligen kommer det inte lösa något heller.

Sverige och hela världen står redan bakom alla FN resolutioner som kräver att Israel ska dra sig tillbaka från de ockuperade områdena. Vad är då poängen med att kräva att regeringen Reinfeldt ska kräva det? Det gör de redan och de struntar Israel i.

Palestiniernas kamp är legitim och den måste föras med en högre moral trots att palestinierna är de som är förtryckta. Palestinierna har två vägar att gå. Antingen får palestinierna i de ockuperade områdena fixa det själva och kämpa till sig sina rättigheter och då får de acceptera att de kommer att slåss med stenar och fyrverkeripjäser mot Apacheehelikoptrar och F16. Eller så får palestinierna i Europa hjälpa till med att skapa en opinion bland européer mot Israel.

Dessvärre ligger detta arbete i händerna på ett gäng idioter som aldrig förstått konsten i kommunikation. De har aldrig förstått konsten i att driva opinion och innan de lär sig det, om de överhuvudtaget kan lära sig det, kommer vi vara inne på 3000-talet. Därför borde palestiniernas sak inte drivas av araber. Det finns vettiga människor från hela världen som enkelt skulle kunna sammanfatta ett trestegsprogram med X antal punkter som alla världens Palestinagrupper kan skriva under på. Låt européer prata med européer. Ta bort skäggubbarna som pratar om martyrer på bruten svenska.

Vill man skapa en opinion för palestiniernas sak kan man inte babla om en j***a massa FN resolutioner och dylikt. Det räcker inte att skrika UT UR GAZA för i det stora hela är det egentligen skit detsamma. Palestinierna måste få ett budskap som alla kan skriva under på och det budskapet är EN STAT FÖR ALLA.

Inga kommentarer: